THE FLYING DEER

Een hidden-gem in Amsterdam waar kunst en whisky samenkomen

POP-UP BAR THE FLYING DEER

Een hidden-gem in Amsterdam waar kunst en whisky samenkomen

Geïnspireerd door ’s werelds meest bekroonde Glenfiddich single malt Scotch whisky, heeft kunstenaar Tadej Oblak de bar van vijfsterren hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam gebruikt als blanco canvas, waar elke streep verf een ander verhaal onthult. The Flying Deer is een neo-pop art interpretatie gebaseerd op de karakteristieke fundamenten van zowel Glenfiddich als The Grand, een samenspel tussen klassiek en modern. Het motto van de samenwerking tussen de drie iconen, Glenfiddich, The Grand en Tadej Oblak is crown the occasion.

Neem plaats aan de bar of aan een van de knusse tafels en laat u verrassen door de inspirerende kunst en heerlijke whisky’s. Speciaal voor The Flying Deer heeft Executive Chef Raoul Meuwese de Glenfiddich whisky’s gecombineerd met een van zijn signature gerechten. Wilt u extra uitpakken? Kies dan een van de speciale Whisky Flights en ontdek drie verschillende Glenfiddich whisky’s.

MENU THE FLYING DEER
Opening The Flying Deer - Chantalle Laurent Photography (48)

ART BY TADEJ

De kunstenaar van The Flying Deer

Tadej Oblak (ook wel bekend als Pop-Art by Tadej) is een jonge getalenteerde kunstenaar die sinds 2016 in Amsterdam woont. Hij is gefascineerd en geïnspireerd door “hundred faces, million face expressions”. Alles komt samen in zijn portretten van legendes en iconen. Sinds kort werkt hij ook aan popproducten. Bekend om zijn felle kleuren en edgy motieven, haalt hij inspiratie uit de Amerikaanse pop-art beweging uit de jaren 50, met een vleugje modernistisch en een abstract tintje. Hij studeerde visuele communicatie aan de Academy of Fine Arts and Design in Ljubljana (Slovenië) en begon andere plaatsen te verkennen om zijn kennis van oude traditionele grafische technieken te verdiepen, bijvoorbeeld in Zagreb (Kroatië) aan de Academy of Fine Arts. De weg leidde hem uiteindelijk naar Amsterdam waar hij zijn kunstwerken tegenwoordig in zijn eigen atelier maakt.

Opening The Flying Deer - Chantalle Laurent Photography (48)

DE WHISKIES

Speciaal voor The Flying Deer heeft Executive Chef Raoul Meuwese de Glenfiddich whisky’s gecombineerd met een van zijn signature gerechten.
The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich 12 years
Rode biet met cassis, treviso tardivo
en zuurdesem

De ultieme combinatie waarbij de frisse en fruitige tonen van de whisky perfect samengaan met de cassis. De eikensmaak heeft een sterke connectie met de bittere tonen in deze unieke salade.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich 15 years
Ossenstaart met brioche, zilveruitjes
en rauwe champignons

De ultieme combinatie waarbij de frisse en fruitige tonen van de whisky perfect samengaan met de cassis. De eikensmaak heeft een sterke connectie met de bittere tonen in deze unieke salade.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich 18 years
Tartelette met appel
en kaneel

Dit is de ultieme combinatie tussen deze heerlijke whisky’s en zoet dessert. Chef Raoul en Glenfiddich Ambassador Tony houden al jaren van deze combinatie, maar waarom? Voor deze whisky is de Europese eik de sleutel tot Eugenol, een scheikundige term voor houtaroma’s. Dit is een perfecte balans met de kaneel, nootmuskaat en kruidnagel uit de tartelette. De gedroogde vruchten van de whisky zijn vergelijkbaar met frisse appelaroma’s, wat perfect past bij de gebakken appel.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich 21 years
Bloemkool met beurre noisette,
hazelnoot en truffel

De finish in de rum vaten van deze whisky past perfect bij de zoetheid van de bloemkool. De beurre noisette accentueert de plakkerigheid in het mondgevoel, waardoor deze whisky erg rijk is.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich 23 years
Steak tartaar met oester,
mierikswortel en lavas

Deze whisky heeft 23 jaar op vat gezeten, met een finish in een beroemd Frans mousserend wijnvat. Deze whisky past perfect bij de steak tartaar, want de sjalot is gemarineerd in fijne champagne.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich Fire & Cane
Hamachi met mossel,
Mole Verde en radijs

De aardse tonen van de Mole Verde en de radijs sluiten aan bij de gerookte geest van deze whisky. De vinaigrette met mosselen accentueert de zoete tonen afkomstig van het rumvat.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich IPA
Perle Imperial kaviaar met aardappel,
crème fraîche en bieslook

De kruidige tonen in de geur van de whisky zijn herkenbaar in de vers gehakte bieslook. De Perle Imperial kaviaar heeft een rijke, romige en licht gezouten smaak. De crème fraîche brengt de frisheid van deze experimentele whisky terug.

The Flying Deer - Glenfiddich
Glenfiddich Project XX
Zwezerik met aardpeer, salmiak
en palmkool

De complexiteit en bite van deze whisky past perfect bij de delicatesse zwezerik. De romige aardpeer en kool maken dit een heerlijke bite.

The Flying Deer - Glenfiddich
The Grand Glenfiddich 1992
Wagyu A4 met selderij, champignon en Perle Imperial kaviaar

Exclusief gedistilleerd voor The Grand

Wagyu heeft niet alleen hogere niveaus van intramusculair vet (of marmering), maar de textuur van het vlees is fijner, wat resulteert in een smakelijkere eetervaring. De Grand Glenfiddich 1992 is gedistilleerd in een Amerikaans eiken vat, wat voor een zoetige smaak zorgt. De saus van dit gerecht bevat beenmerg en rode wijn, wat een aanvulling is op de whisky. Deze whisky is exclusief verkrijgbaar bij The Grand.